Motorcycle trips

Обиколка 2009 - втора част !

 След голяма пауза в писането, дойде време да продължа разюказа за хубавата ни лятна обиколка 2009. Ето и втората част:) 

Така, до къде бяхме стигнали? След звездните ни приключения и отегчителното чакане в Смолян, се отправихме към Чудните мостове. През лятото на 2007, когато напите приятели Ангрей и Тони от клуб XV -> www.xvclub-bg.com направиха първото по рода си състезание в България - XVRace -> www.xventurerace.com бях за пръв път на това красиво място. Тогава имахме интересната и не лека задача да опъне "тролей" (въже) между двата скални моста, който са отдалечени на 140 м. и средната височина между тях е около 60 м. Снимки можете да разгледате ТУК! Както и да е , да не се отклонявам много от обиколката, състезанието се получи супер, а мястото което виждах за пръв път определено много ме впечатли с невероятния природен феномен Чудните мостове. Затова и сега, понеже обикаляхме из красивите Родопи решихме, че е много подходящо да отидем до там за да нощуваме в района.Пристигнахме привечер и уморени от пътуването и губенето на време в Смолян, компанията беше малко разлигавена. Последва "бой" тип "междузвездни войни". 

 

 
 На бързо занесохме багажа до мястото за лагера, което е недалеч от паркинга. Мястото е много добро за палатки. Намира се на малка поляна в гъстата иглолистна гора от страната на малкият мост. Има огнище и място за около 5 палатки. Имаше направена и някаква масичка от едно по-голямо дърво. Опънахме лагера и посъбрахме дърва за вечерта, след което се разходихме из района. 
 (More)

Обиколка 2009 - Първа част!

  Времето си тече, а аз все не мога да се наканя да я започна тая обиколка. Явно днес е денят. Да видим какво ще се получи:)...

 Тази година, също като предните, много ми се обикаляше, но проблема беше в това че нямах мотор. Следнователно тябваше да зарибим някой с кола и да обикаляме заедно. Предвид всичките приятели, това се оказа лесна задача и ей така от идеята много бързо се оказа, че вече сме 9 човека.Това, както знаете си има своите плюсове и минуси. От една страна - страхотно толкова много хора, всички заедно, купона ще е голям. От стрга страна - много хора, много мнения, много желания, трудно удовлетворение за всички... Все пак седнахме да мислим маршрута...

 Като цяло, идеята за обиколката дойде в малко гладен период и основното, с което трябваше да се съобразяваме е продължителността. Затова решихме да не е повече от 4-5 дни. Датата за началото беше съобразена с това, че ние с Верчето трябваше да присъстваме на една сватба в с.Брацигово на 15 август. На същият ден, Тедито трябваше да напусне работата си и вече цялата група щеше да е свободна за пътуването. ОК, тръгване - 16 август, с. Брацигово. Но маршрута ? 

 


 

  (More)

Варна-Северозападна България-Варна (Пътепис от Зи за последната им обиколка)

    Аз и приятелката ми Тина отдавна замисляхме ходене до Белоградчишките скали. Бяхме посещавали няколко пъти Вратцата, ходили сме и до Леденика, но никога по на северозапад, a и като цяло ни беше непознат този район на красивата ни родина. В крайна сметка моментът настъпи и решихме да си направим отново едно мото пътешествие. Това беше и моментът, когато най-после щях да ползвам "пълнотo бойно снаражение"- чанта за резервоар и дисаги за опашката на мотора, до тогава дисагите не ги бях поставял. Събрахме необходимия ни багаж за 4 дни, но накрая решихме да се поглезим и в една малка раничка сложихме и лаптоп, с който да си разнообразяваме вечерите. Готови за път и нетърпеливи да потеглим си лягаме за последен отдих преди дългите 500 и няколко км., които ни предстоят първия ден.

    Ден първи: 30ти юли, четвъртък, 2009та. Поставяме пълните дисаги на опашката и чантата на резервоара, обличаме се подобаващо: каски, ръкавички, якета... стартер, малко смукач да подгреем Сузи и след минута-две "отлепяме" ;о) След първия десен завой ми щуква идеята да спрем за снимка, така и направихме.


  (More)