Motorcycle trips

Разходка до Поморие и Айтос през октомври 2008г.

 Миналата година, към края вече на лятото, по скоро дори посред есента - октомври, решихме да се поразходим малко. Зи беше отъпкал вече доста СВ-то, но Симето беше все още пресен с неговата К1-ца. Пресен за мотора, не и за карането... Искахме да отидем до Поморие, че не бяхме ходили там.

Ето го и маршрута:

Варна - Поморие - Айтос - Варна. 

Ето и картата:

 (More)

Разходка до Елена.

  Освен с мотори, повечето от вас знаят, че се занимавам и с катерене. Затова още в началото на разказа, искам да отбележа, че традиционно последните 5-6 години ходим на 1ви май на Враца. Там се организира катерачна среща по това време. Събират се много катерачи от цялата страна, виждаме се с много приятели, катерим и се забавляваме. Така и през 2008ма щяхме да ходим натам, но решихме преди това да се отбием в Елена. И по-точно, решихме да се възползваме от поканата, която имахме от управителката на хотел Еленски Ритон. И щом е за пътуване, организацията беша мигновена. Веднага се обадих на Симо, казах му за покната, комбинирахме датите с Враца и със свободното време на Бубето и всичко си пасна веднага. Решението се роди след няколко минути - тръгваме към Елена на 29ти, там сме 2 нощувки и след това катерачите по път за Враца, ще минат да ни вземат от хотела и газ.

Ето и картата

 (More)

Гонките на Метро

 В тази тема не става дума за обиколки и пътувания, но все пак реших да напиша няколко реда за тези "гонки на Метро". Защото е добре да се споменават и добрите събития, които се случват. Както може би доста от вас ще си спомнят, през 2007-ма и 2008-ма имахме доста сблъсквания с вижданията на общината по въпросите касаещи мотористите. Така откриването на сезон 2007 беше под надслов "Кмета каза тихо", след това на другата проява подарихме колело на кмета за да се радва на по-тихо лято. После получихме в замяна акция "мотор" или "моторджии", не си спомянм точно. Но в този период всички бяхме недоволни. Тогава постояно се спираха моторджии за проверки и масово се спираха от движение мотори с например скрити номера под опашката. Имаше изцепки от типа на - трима полицаи се хванали за ръце и препречили пътя на моторист за да го спрат. И какво ли още не. След това последва и протест от страна на моторджийте. По точно не получихме разрешение за протест, и решихме да излезем с моторите да покараме около общината. В крайна сметка, бяха уговорени срещи с варненските мото-клубове и там се обсъждаха нашите и общинските искания. И може би най-доброто от цялата работа, макар и някак си направено "колкото да се замаже ситуацията", бяха тези т.н. Гонки до Метро. Общината организира, или по-точно разреши, да се организират един вторник месечно легални гонки. Те се организираха на новата отсечка от кръговото движение в посока Метро и обратно. Тази отсечка се затваряше един път месечно, вечер от 21ч. Тук е мястото да похваля организаторите, защото имаше наистина добра организация. Участъка беше затворен за коли. Ако идваш с колата си за да гледаш, трябва да спреш на някой близък паркинг. В началото имаше малък проблем с местата за зрителите но и това се оправи. Разбира се освен полицията, на гонките присъстваха и от бърза помощ с линейка, и от пожарната. Доста добре организирано.

  (More)

Лятна разходка на ЮГ !

  Нали знаете, че освен по моторите, сме запалени и по морето, гмуркането, водолазното дело и най-вече миди на тенекия и варени раци! И след като, цяло лято разглеждаме северното Черноморе под вода, решихме да посетим и южното. Никой от нас не беше ходил там, някои отдавна, други никога. Плана беше ясен точно 15 сек. след предложението - тръгваме и където си харесаме по-диво място, вадим бутилките и влизаме. Само обсъдихме датата, така че да е удобна на всички участници. Решихме със Симето, Верчето и аз да тръгнем по-рано за да намерим яко място за гмуркане, а останалите да дойдат уикенда.

Ето го и маршрута, с точките където спирахме: 

 Варна - Св. Влас - Несебър - Бургас - Созопол - Приморско - Ахтопол - Синеморец - Резово - Несебър - Варна 

 Навъртяхме около 550 км. Време - 3 дни. 

 (More)

Разходка до Румъния.

 Миналото лято направихме една разходка до Румъния. Общо взето, много сме си говорили за Румъния, кога ще отидем и си оставахме все с приказките. Един ден през юни 2008, както обикновенно се случва, просто се чухме по телефоните - "Хайде да ходим в Румъния!" и тръгнахме.

 Ето го и маршрута: 

 Варна - Мангалия - Констанца - Калиакра - Ген. Кантарджиево - Варна. Общо около 400 km.

 Ето и картата:

 (More)