Motorcycle trips

fz6 european trip 2011!

Най-после дойде време и за някакъв вид разказ за нашето пътуване.

Сега, месец след като се върнахме, си мисля, че ако пишеш такъв разказ то най-добре е да го правиш по време на самата обиколка. Не че спомените са избледнели, но сега май само най-силните емоции и добри спомени са на лице. 

Добре, да започнем от подготовката.

  Като цяло, винаги съм мечтал за подобен тип пътуване. Хубавите пътища из Европа, огромните планински вериги, известните на всички моторджии проходи, и какво ли още не, привлича вниманието на всеки моторист. Минаха 5 години откакто си купих първия мотор. Доста време имах за мечтане за голяма европейска обиколка. И ето, че най-после това се осъществи. Как?

Връзка към продължението: ЧАСТ1 и ЧАСТ2!

Връзка към галерията!

Връзка към видео клипчетата

Fz6 European Trip 2011 Videos!

 А, ето ги и клипчетата от нашата обиколка. Подредени са по хронологичен ред. Всъщност ние правихме доста клипчета, но тук ще качим само от по-интересните алпийски проходи и някой други. 

Да започнем, естествено с най-известния алпийски проход, от всички през които минахме - Стелвио / Stelvio Pass. 

А, ето и връзката към останалите КЛИПЧЕТА!

Една бърза разходка до Провадия за Велик ден.

След тежката работа в София, където бяхме половин месец с кратка почивка, се прибрахме във Варна точно за Велик ден. Неделя времето беше страхотно, е малко хладно може би, но нали знаете 15 градуса през април са по-топли от 15 градуса през ноември. Зарадвани от възможността веднага всички луди от компанията ми се заеха със собствените си "номера" : едните искаха да катерят, другите да карат кросаците в гората, а на мен просто ми се возеше на Фазерчето. Срещахме се пред гаража, всеки си взе неговото - кой въжетата и каските, кой мотора и тръгнахме. Катерачите се отправиха директно към скалите. Ние търгнахме по стария път за Провадия бавно бавно. През 30-40 минутното ни пътешествие до Девня (20 км.) освен за темпомат си мислех и за един път, който минава през няколко баира над Девня, през село Манастир и излиза точно на Крепостта в Провадия.

 Лекият проблем беше, че не си спомням от къде в Девня можехме да го хванем този път. Затова малко се полутахме, но с 2-3 питания се оправихме бързичко. 

 


 

 

 Спирка в Девня на една бензиностанция за ориентация. На снимката: Алдо, мотора на Зи и Арто с неговия.

Продължението четете ТУК! 

Нов сезон - нова подготовка !

 Изкарах един сезон на късмет без да пипам нищо по мотора почти. С една огромна нужда от нова верига. Но все пак всичко мина както трябва. Но, ето новият сезон е на лице и всичко трябва да започне с добра подготовка.

 Първото и най-наложително нещо беше веригата. Явно се беше разтегнала неправилно, изхабила и заносила и тракаше изключително силно. Вчера обаче старата беше заменена с нова. Не ми се искаше да си купувам същата, но това беше най-добрата оферта и затва отново съм с DID 50XV - 530 X-ring. С новата верига, беше съчетано и намирането на новият сервиз на Пацо. За да не се лутате, вижте как можете да гонамерите ако тръгнете от Двете кули. 


Вижте по-голяма карта

  Смяната беше направена за 20тина минути. И след това - пълната радост. В първият момент не се замислих, че би трябвало да има промяна. Толкова бях свикнал с проблемите на старата верига. Но като се заслушах и като не открих нито един шум, малко чак не ми се вярваше. Но това само първите минути. А след това - само газ! 

 Следващите неща от подготовката и поддръжката са новите ми жила за газта и съединителя, поръчани от Ямаха. Надявам се найстина да си спазят сроковете. А след тях остава само подмяна на масло и филтър, свещи и гуми и сме готови за дълги пътешествия!