Motorcycle trips

fz6 euro trip 2011

 
Вижте fz6 euro trip 2011 на по-голяма карта

Очаквайте включвания често. Ще сме с лаптопа и се надявам да можем често да качваме снимки и информация. За сега, само това :) 

 

------------

update: 11.07

Поздрави от къмпинг Дунав. На брега на Дунав, близко до Белград. Супер жега, готина бира, и много ме боли гъза за да серя пред компа. Отивам отново в бунгалото на климатика. Довечера ще има и снимки и повече разказ :) Ето картата до тук за 2та дни път. 

 ------

update: 13/07

Поздрави вече от Братислава, Словакия. Днес прехода до тук беше кратък. Като цяло от Ниш до тук се движим само по магистрали. Което е доста скучно, но все пак трябва най-после да стигнем до Алпите :) Вчера от Сърбия към Унгария, Будапеща, беше малко по-изморително. Защото макар, че се изнизахме рано, нстигнахме в къмпинга чак към обяд. А след 10ч жегата е мощна. Вече работим по следния принцип. Пристигаме преди обяд в къмпинга. Почивка, оставяме мотора, хващаме градския транспорт и обикаляме града цял ден. Така могат да се събират и бирени капачки :) Повече за емоциите в Будапеща, вчера и днес в Братислава ще ви разказваме по нататък. Плана за утре  е - Насвалд, Австрия. Едно селце в планината близо до Виена. Там ни очавка Жаки :) 

Ето и 2-3 снимки:

Това е 12.07 сутринта около 6:30 Българско време. На тръгването от къмпинг Дунав, Белград.

Почивка някъде по магистралата...

Почивка на поляната в двора на къщата където отседнахме в Будапеща - Байкър Къмпинг :)

 Днес сутринта, пак рано рано, на старта от Будапеща кум Братислава.

Пристигането в Братислава. Отзад се вижда и бараката където ще спим довечера :) А, в ляво е  "плажа" - има езеро, с водни атракции. А къмпинга се казва Злате Пески :) 

Стига толкова за днес, ние отиваме към града, че трявба и някоя капачка да донесем от цялата работа. А, мотора остава под дебелата сянка :) 

  ---------

update: 18.07.11

2 дни в Имст. Вчера заваля 5 мин преди да пристигнем. Силно се надявах вечерта да се извали и днес да се чудим кой от 15те алпийски прохода в района да хванем. Днес обаче продължава да вали. Което от една страна ни беше в плюс - лесно избрахме кой ще е прохода - най-близкия. Дълъг е 30 км. От Имст до Елмен. Максималната височина е 1884 м. Има безброй завои, повечето от които обратни. Слизането към Елмен е по-стръмното, като през по-голямата част е около 13 процента! Въпреки дъжда в прохода имаше много мотори, а и много други луди - колоездачи. Много красиво място. Дано някой ден сме пак в района при сух път. Въпреки водата и дъжда искам да похваля Фазерчето. Гумите се държат отлично! Малко имаме проблем само с температурите над 1500м. :) На върха беше около 6-7 градуса.  Невероятен проход. Всички тук ни надъхват да минем към Италия през един от най-високите алпийски проходи - 2500м. Информацията е, че горе при слънчево време е около 0-лата. Май ще трябва да си купувам вериги :)

 Днес заради времето ни остана време да си сметнем и разхода на гориво. Средно до тук сме с разход 4,7л. за 100 км. Това е нещо което безкрайно ме учудва и постоянно като зареждам и видя колко слагам си мисля за т.н. "Двоен стандарт". Не знам дали има нещо такова, но в България никога не ми е давал такъв разход. А, сега сме 2ма с 3 куфара и доста багаж. Дано и занапред продължим така. 

 Средната цена на бензина, който сме заредили до сега е 1,34 евро за литър. 

Поздрави още веднъж от Алпите. И да стискате палци утре времето да се оправя, че горе ще умрем от студ. :)