Motorcycle trips

Механа "Чичовци" - гр. Сопот.

 Мехата се намира на центъра на град Сопот, близо до къщата на Иван Вазов. До нея се стига, от централния площад, тръгвайки нагоре по улицата, на която е къщата на Вазов. Намира се на 500 м. вдясно.

 

   (More)

Варна-Северозападна България-Варна (Пътепис от Зи за последната им обиколка)

    Аз и приятелката ми Тина отдавна замисляхме ходене до Белоградчишките скали. Бяхме посещавали няколко пъти Вратцата, ходили сме и до Леденика, но никога по на северозапад, a и като цяло ни беше непознат този район на красивата ни родина. В крайна сметка моментът настъпи и решихме да си направим отново едно мото пътешествие. Това беше и моментът, когато най-после щях да ползвам "пълнотo бойно снаражение"- чанта за резервоар и дисаги за опашката на мотора, до тогава дисагите не ги бях поставял. Събрахме необходимия ни багаж за 4 дни, но накрая решихме да се поглезим и в една малка раничка сложихме и лаптоп, с който да си разнообразяваме вечерите. Готови за път и нетърпеливи да потеглим си лягаме за последен отдих преди дългите 500 и няколко км., които ни предстоят първия ден.

    Ден първи: 30ти юли, четвъртък, 2009та. Поставяме пълните дисаги на опашката и чантата на резервоара, обличаме се подобаващо: каски, ръкавички, якета... стартер, малко смукач да подгреем Сузи и след минута-две "отлепяме" ;о) След първия десен завой ми щуква идеята да спрем за снимка, така и направихме.


  (More)

Обиколка на България 2007 Първа част!

 Минаха вече 2 одини, от како направихме тая обиколка. Все няма време да я разкажа. Сега реших да започна, пък ще видим до къде ще стигна :)

 Лятото на 2007ма седнахме да правим планове за обиколка. Камен се чудеше дали да ходи на обиколка с неговите приятели, моторджиите, или да направи с нас нщо ново за него. И ние се чудехме към кого да се присъединим. Така, решихме, че ще направим заедно нещо. Бързо измислихме маршрута. Точките ги избрахме лесно - всеки казва къде иска да отиде, опитваме се да го комбинираме и готово. Е, повечето точки бяха свързани със стоте национални обекта, но тогава те бяха много на мода в компанията. 

Ето го и маршута:

 Варна - Троян - Черни осъм - Ловеч - Крушуна - Долна Митрополия - Тетевен - Дупница - Рилски манастир - Банско - хижа Вихрен - Юндола - яз. Белмекен - Стрелча - Копривщица - Калофер - Сливен - Бургас - Варна. 

 Около 2000 км, 9 нощувки :) 

 (More)